Profiel

Letterlijk en figuurlijk groeide Toine Mennen op in de slagerij. Sinds ’78 had vader Leo een slagerij in het centrum van Liessel.

Dat Toine later zijn vader op zou volgen was bekend. Het vak leren moest wel buiten de deur. Bij Slagerij Bouwmans in Deurne en Keurslagerij Verberne in Eindhoven werkte hij, voor hij in 1994 de (inmiddels) Keurslager van vader overnam. Hetzelfde jaar trouwde Toine met Ilse. Samen zette ze de slagerij voort, die leefde van een trouwe klantengroep. De winkel liep prima, maar bood niet de uitdaging die Toine zocht. Liessel had nauwelijks passanten die lekker gemaakt konden worden met de geur van verse producten.

Tijdens zijn werktijd bij Keurslager Verberne aan de Heezerweg in Eindhoven zag Toine de mogelijkheden van een winkel in een grotere plaats. In 2002 kwam de perfecte kans voor Toine. Johan van Baars was Keurslager in Best en besloot te emigreren. Zijn winkel kwam daarmee te koop. Die kans werd aangegrepen en de vernieuwde Keurslager in Best opende onder de naam ‘Toine Mennen, keurslager’. De bestaande winkel in Liessel werd voor langere periode verhuurd. Een nieuwe toekomst werd gestart!

Kwaliteit staat al jaren voorop, ook in de salades. Het vinden van een echt ambachtelijke salade bleek al lange tijd een grote zoektocht. De bestaande salades van grote fabrikanten voldeden niet aan de smaak en ‘bourgondische’ kwaliteitseisen zoals gewenst. Tot dat de vraag kwam: ‘Waarom zelf geen salade ontwikkelen?’. Daarmee werd het eerste fundament gelegd voor TM Salades!

Het bedrijfspand in Liessel stond inmiddels leeg en had nog geen nieuwe bestemming, dus kwam goed van pas als werkruimte voor de ontwikkeling van de eerste twee salades:  Brabantse Rundvleessalde en Witte Kipsalade. Beide salades kenmerken zich als rijk gevuld en zijn ambachtelijk bereid. Dat maakt onze salades Brabants goed. De keurslager van Toine werd daarmee voorzien van lekkere salades.

In de jaren daarna hoorde meer slagerijen, groentespeciaalzaken en cateringbedrijven over de salades die goed werden ontvangen onder consumenten en inmiddels kunnen we vol trots zeggen dat onze salades tegenwoordig verkrijgbaar zijn van Zuid-Limburg tot Noord-Holland.

TM Salades
Rakthof 9
5709 EK Helmond
Tel: 0492 330 541
Email: info@tmsalades.nl
KvK: 64787621